2.1.07

saló de lectura: comiat

3 comentaris:

 1. B de Botiga
  V de Vendetta
  acció - reacció
  Ying - Yang

  ResponElimina
 2. Anònim7.1.07

  De la ciutat de les “fieras y cangrejos” porciolada transicionàrem d’un modus mutandis dit democràtic a una ciutat on un mar de galls cofois i orgullosos kikirikejàven les bondats mundials d’una ciutat olímpica on les hi haguera.

  Poc a poc però la serra va anar esmicolant aquests vans sentiments olímpics envelliren en ser vençuts i abandonats (quin altre sentit pot tenir l’olimpisme més que de ser guanyat i per tant vençut…?).

  Beneficis apart (doncs els que els tingueren bé que se’ls opaquen…!) restà una ciutat impía (com ens recorda una canço del sabina) que calía sanejar moralment i física (els materials dels nobles constructors es demostraven acceleradament corruptes…).

  Calia doncs fer-ne un clos de la ciutat per tal reformar-la i embolcallar-la. A les restes del serral es retallen i forumejen. Una nova marca caldrà, post-olímpica i aclaridora de la nova posició dins el mercat de les ciutats.

  Que resulti integradora dels alés populistes, que faci convergents el seny de les finances i la rauxa futbolera. Barsalona: camp clos fet un clam!

  Voluntat social de la macroproposta? Una macroproposta no té voluntat social, sino política. Ei…, ningú no s’enganyi, ningú… Ports, aeroports, supertrens… Requalificació dels espais comuns a benefici d’uns quants privats (de sentir comú.!).
  Visca la xirinola…! Llum i música, que vé l’hereu a gaudir aquests fruits.

  O Fortuna
  velut luna
  statu variabilis,
  semper crescis
  aut decrescis;
  vita detestabilis
  nunc obdurat
  et tunc curat
  ludo mentis aciem
  egestatem,
  potestatem
  dissolvit ut glaciem.

  Calia doncs assegurar-la i què millor que embotigar tota la ciutat.
  Pobresa, fora pobresa!
  Insuficiències, fora!
  Aparteu-vos criatures que el cavall no és de cartró i s’esbalota!
  Cop de timó i que la borsa soni, que és el millor.

  Ja la tenim:

  Borsalona, la millor botiga del món per a la gent d’arreu.

  (Així, destruïts tots els vells signes heretareu la terra promesa…)

  Obliterata est Barca Nova!

  ResponElimina
 3. i més....
  citant el periódiQ (19/01/07)

  Hereu proposa limitar l'aforament en les celebracions massives

  1. • BCN vol aplicar el model de Cap d'Any a festes com les del futbol a Canaletes
  2. • La proposta municipal sorgeix per evitar el vandalisme en actes espontanis

  ROSA MARI SANZ
  BARCELONA

  L'alcalde Jordi Hereu va defensar ahir la possibilitat de limitar l'entrada en celebracions massives a la via pública, com les que es fan per celebrar els títols del Barça a la rambla de Canaletes, i va assegurar que el municipi ha donat "via lliure" als cossos policials perquè "puguin restringir els espais i donar una estratègia de limitació d'aforament", en aquestes celebracions.
  Aquesta possibilitat va ser una de les que l'alcalde va exposar ahir durant la reunió de la Comissió per a l'Anàlisi i el Tractament del Vandalisme en l'Àmbit Urbà, en què van participar representants municipals, de cossos policials, de la Generalitat, del Barça i de l'Espanyol, així com comerciants.
  Aquesta comissió es va crear després dels greus disturbis del mes de maig a Canaletes per celebrar la victòria del Barça a la Lliga i, posteriorment, de la Champions. En l'última concentració, els Mossos i la Guàrdia Urbana van detenir 44 persones, que van trencar vidres d'aparadors de diversos comerços de la Rambla i van saquejar botigues.
  Si bé Hereu va reconèixer que "no és fàcil marcar des de les administracions el lloc on la gent s'ha de reunir", va advocar per seguir els consells dels sistemes de protecció civil a l'hora de preparar operatius de seguretat per afrontar actes esporàdics massius. "S'aplicaran les mesures que es considerin necessàries", va apuntar. "Cal marcar unes regles actives de control i prevenció i ha d'haver-hi restriccions", va assenyalar.
  En el mateix sentit es va pronunciar el regidor de Seguretat i Mobilitat, Ferran Julián, que va recordar l'operatiu que es va posar en marxa a l'abril a la plaça Sant Jaume quan els periquitos van celebrar la Copa del Rei, en què es va optar per limitar l'entrada de seguidors. El regidor també es va referir a les últimes celebracions de Cap d'Any a la plaça de Catalunya, que han acabat sense incidents i on el municipi restringeix l'aforament.

  ESCENARIS ALTERNATIUS
  Julián --que va explicar que en la reunió els representants dels clubs van mostrar la seva predisposició per col.laborar en l'operatiu que es determini-- va apuntar altres alternatives, com va plantejar Clos quan era alcalde, en el que es refereix a les celebracions del Barça. "No és el mateix que guanyi una Lliga fora del seu camp un dimecres a la nit que si la guanya a casa un diumenge a la tarda", va dir. En aquest últim cas, "es podria fer la festa als voltants de l'estadi", va apuntar.
  La possibilitat de restringir l'accés a Canaletes va ser aplaudida pel president del grup municipal de CiU, Xavier Trias. "En un acte festiu hi ha pares i nens i l'ajuntament ha de garantir al màxim les mesures de seguretat", va dir.

  Gestió de concentracions multitudinàries a l'espai públic, ho titulen. :P

  ResponElimina